Facebookin tietosuoja-asetukset: Kuinka pitää profiilisi yksityisenä

Facebookin tietosuoja-asetukset
(Kuvan luotto: Alex Blake / Facebook)

Facebookin tietosuoja-asetukset saattavat tuntua hieman paradoksilta. Facebook ei ole aivan tunnettu käyttäjien yksityisyyden suojaamisesta. Yritys näyttää siirtyvän yksityisyyden skandaalista yksityisyyden skandaaliin, ja jatkuvasti paljastuu viimeisimmistä tapauksista, joissa se väärinkäyttää käyttäjätietoja.

Mutta se ei ole ainoa syy, miksi on hyvä päästä Facebook-tietosuoja-asetusten päälle. Jos et halua maailman ja heidän koiransa selaavan vapaasti valokuviasi, sinun kannattaa säätää muutamia vaihtoehtoja. Jos sinulla on julkinen tai yritysprofiili ja sitten erillinen yksityinen profiili, kannattaa myös varmistaa, että pidät henkilökohtaisen profiilisi mahdollisimman yksityisenä.



Valitettavasti Facebook ei tee siitä helppoa, sillä asetukset ovat hajallaan kaikkialla. Sieltä tämä opas tulee - noudata vihjeitämme ja voit houkutella hallintaa pois Facebookin tarttuvista lonkeroista.



Lisää sosiaalisen median vinkkejä mainoksille on oppaassamme kuinka vaihtaa kirjasinta Instagramissa ja parhaat sosiaalisen median alustat taiteilijoille ja suunnittelijoille .

Napsauta kunkin kuvan oikeassa yläkulmassa suurentaaksesi sitä.



miten tehdä animaatio lyhytelokuva

Facebookin perusasetukset muutettaviksi

Facebookin tietosuoja-asetukset

Voit rajoittaa sitä, kuka näkee valokuva-albumisi, mutta sinun on tehtävä ne yksi kerrallaan(Kuvan luotto: Alex Blake / Facebook)

Suuri osa Facebook-sisällöstäsi on julkisesti saatavilla kaikille, jopa ihmisille, jotka eivät ole ystäväsi luettelossa. Jos et halua jotain, napsauta alaspäin osoittavaa nuolta Facebookin ylävalikkorivin oikealla puolella ja valitse sitten Asetukset. Suuntaa Tietosuoja-osioon. Täällä voit säätää, kuka näkee tulevaisuuden ja aiemmat viestisi, esiintyykö hakukoneissa, kuka voi lisätä sinut ystäväksi ja paljon muuta.

Jos haluat rajoittaa sitä, kuka näkee valokuvasi, se on hieman enemmän mukana. Siirry profiiliisi, valitse Valokuvat> Albumit ja napsauta sitten albumia, jota haluat säätää. Napsauta Muokkaa ja valitse sitten Tietosuoja-kohdassa, kuka näkee sen. Voit tehdä tämän yksittäisille valokuville siirtymällä Omat valokuvat -osioon, napsauttamalla kuvaa, napsauttamalla Muokkaa ja valitsemalla kenelle se jaetaan.



Facebookin tietosuoja-asetukset

miten saada paremmin piirtämään anatomiaa
Tietoja-osiosta voi paljastaa paljon sinusta, mutta voit estää vieraita uteliaita muutamalla asetuksella(Kuvan luotto: Alex Blake / Facebook)

Facebook About -osiosi voi myös paljastaa paljon sinusta, kuten kaupungin, jossa asut, yhteystietosi ja parisuhteen tilan. Jos et halua, että nämä tiedot näytetään kaikille profiileihisi kompastuville, sinun on rajoitettava niitä.

Voit tehdä sen siirtymällä profiiliisi ja napsauttamalla kansikuvasi alla olevaa Tietoja. Valitse vasemmanpuoleisesta paneelista osa (esimerkiksi Paikat, joissa olet asunut) ja vie hiiren osoitin muokattavien tietojen päälle. Napsauta Muokkaa-painiketta ja valitse sitten yleisövalitsimella kuka näkee sen. Kun olet valmis, valitse Tallenna muutokset.

Huomaa, että osa tiedoista, kuten nimesi, profiilikuvasi ja käyttäjänimesi, ovat aina julkisia eikä niitä voi piilottaa.

Kuinka säätää Facebookin yksityisyysasetuksia yksittäisille viesteille

Facebookin tietosuoja-asetukset

Joka kerta, kun kirjoitat viestin, voit valita kuka näkee sen melko mukautettavissa olevista vaihtoehdoista(Kuvan luotto: Alex Blake / Facebook)

Kun kirjoitat viestin Facebookiin, voit valita kenen pitäisi nähdä se. Ystävien merkitsemisen, valokuvien liittämisen ja toiminnan asettamisen vaihtoehtojen alla on kaksi vaihtokytkintä: Uutissyöte ja Tarinasi. Jokaisella on oikealla oleva avattava valikko, jonka avulla voit valita, ketkä näkevät viestin.

Oletuksena näytetään kolme vaihtoehtoa: 'Julkinen', 'Ystävät' ja 'Ystävät lukuun ottamatta ...', joista jälkimmäisen avulla voit sulkea tietyt ystävät katsomasta viestiäsi. Jos napsautat Lisää ..., saat vaihtoehtoja jakaa viestin muutamien tiettyjen ystävien kanssa tai sallia itsesi vain nähdä sen.

Se ei kuitenkaan pääty tähän. Tämän vaihtoehtoluettelon lopussa on 'Näytä kaikki' -painike; Napsauta tätä ja voit asettaa mukautettuja sääntöjä viestillesi. Tämä antaa sinulle parhaan mahdollisuuden hallita viestiäsi, jolloin voit sisällyttää tiettyjä ihmisiä ja luetteloita, sulkea muita pois ja valita, näkevätkö myös tunnisteella merkittyjen ihmisten ystävät sen. Se on haudattu melko syvälle, mutta se on vaihtoehto mennä, jos haluat eniten hallintaa.

Facebookin tietosuoja-asetukset

Jos haluat, että tulevat tietyt viestit näkyvät vain tietyille ihmisille, voit tehdä sen tietosuoja-asetuksissa(Kuvan luotto: Alex Blake / Facebook)

Jos haluat tehdä valinnastasi oletusasetuksen tuleville viesteille, napsauta Facebookin asetuksissa Yksityisyys-kohtaa ja valitse sitten Kuka näkee tulevat viestisi? -Kohdan vieressä. ja valitse vaihtoehto.

Voit myös muuttaa viestien jakamisasetuksia lähetyksen jälkeen. Etsi vain viesti ja napsauta sitten yleisöpainiketta päivämäärän ja kellonajan vieressä. Saat kaikki samat vaihtoehdot kuin uuden viestin luomisessa. Huomaa, että jos jaoit jotain ystävän aikajanalla, sitä säätävät hänen, ei sinun, jakamisasetukset.

paras kannettava laturi iPhone 5s: lle

Käytä Facebook-luetteloita hallinnan parantamiseksi

Facebookin tietosuoja-asetukset

Ystäväluetteloiden luominen on nopea tapa jakaa sisältöä vain valitun ryhmän kanssa(Kuvan luotto: Alex Blake)

Joskus haluat vain jakaa jotain tietylle kaveriporukalle. Vaikka voit valita yksittäisiä ystäviä yksitellen, on paljon helpompaa luoda luettelo ja jakaa se suoraan näiden ihmisten kanssa. Tämä suojaa myös yksityisyyttäsi olemalla jakamatta liikaa ihmisiä, jotka eivät ole tarkoitettu yleisö.

Hyödyllisesti, Facebook luo sinulle muutaman luettelon. Napsauta kotisivun vasemmalla puolella olevasta Tutki-osiosta Ystäväluettelot (se voi olla piilotettu Näytä lisää… -kohdassa). Näet kolme luetteloa: Lähimmät ystävät, Tuttavat ja Rajoitetut. Jokainen alkaa tyhjästä, jolloin voit lisätä ihmisiä tarpeen mukaan.

Tuttavat-luettelo on tarkoitettu ihmisille, joiden kanssa jaat vain satunnaisesti, ehkä kollegoidesi tapaan. Kun luot viestiä, voit valita jakamisen kavereiden kanssa lukuun ottamatta tuttavia. Rajoitettu luettelo on tarkoitettu ihmisille, joiden kanssa et todellakaan halua jakaa kaikkea - kuten esimiehesi - ja nämä ihmiset näkevät vain julkisen sisältösi ja kaiken, johon heidät on merkitty.

Jos haluat hieman enemmän hallintaa, napsauta 'Luo luettelo' ja aloita ystävien lisääminen uuteen mukautettuun luetteloon.

paras sdd videon muokkaamiseen 2018

Poista itsesi muiden ihmisten Facebook-viesteistä

Facebookin tietosuoja-asetukset

Jos joku merkitsee sinut viestiin, Aikajanan tarkistus antaa sinun estää sen näkymisen aikajanallasi(Kuvan luotto: Alex Blake / Facebook)

Jos ystäväsi on merkinnyt sinut viestiin tai kuvaan, johon et halua olla yhteydessä, on olemassa tapoja poistaa nimesi siitä. Vie hiiri kuvan päälle ja napsauta Asetukset ja napsauta sitten Poista tunniste. Napsauta viestin oikeassa yläkulmassa olevaa… -painiketta ja napsauta sitten Poista tunniste. Tämä ei poista kuvaa, vain nimesi siitä.

Ota tämä käyttöön Aikajanan tarkistus, jos haluat tehdä tämän asioille ennen niiden lähettämistä sivullesi. Siirry Facebookin Asetukset-osioon ja napsauta sitten Aikajana ja taggaus vasemmalla; Valitse Tarkastus-osiossa Muokkaa sen viestin vieressä, jonka vieressä tarkistat, mihin sinut on merkitty, ennen kuin viesti näkyy aikajanallasi? Muuta tämä asetukseksi Käytössä. Voit myös käyttää tätä osiota tagien tarkistamiseen ennen kuin niitä käytetään sinulle.

Siellä on kuitenkin saalis - Aikajanan tarkistus voi hallita vain sitä, mikä näkyy omalla aikajanallasi, ei ihmisten uutissyötteessä tai hakutuloksissa.

Lue lisää: